PROFHILO®

PROHILO® – OMEDELBAR OCH LÅNGSIKTIG FÖRBÄTTRING 

Att huden upplevs vara dehydrerad och ha förlorat sin elasticitet, spänst och lyster är välbekanta ålderstecken som beror på att huden har en försämrad förmåga att binda fukt. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som återfinns i vår bindväv var den binder vätska, verkar mjukgörande och även är en nödvändighet för att binda samman proteinerna kollagen med elastin. I samband med att vi åldras minskar kroppens produktion av hyaluronsyra succesivt och bristen på ämnet resulterar i en hud med försämrad kvalitet och struktur.

Profhilo är en filler som på marknaden innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra och injiceras i syfte att återställa hudens fasthet, elasticitet och ungdomliga lyster. Profhilo skiljer sig från andra fillerprodukter då den i stället för att skulptera och tillföra volym till exempelvis ansiktet är utformad att under hudytan flyta ut och sprida sig över ett större område.

Vid en behandlingssession injiceras 2 ml på specifika punkter för att sen under hudytan flyta ut och reagera med vävnaden. Efter att hyaluronsyran injicerats kan se en märkbar förbättring av hudton, fuktnivå, spänst och minimering av fina linjer. Från injektionstillfället ökar hydreringen omedelbart och under följande fyra veckor övergår processen till att öka produktionen av elastin och kollagen.

En komplett Profhilo-kur består av två till tre sessioner vilka sker om var fjärde vecka. Efter avslutad kur rekommenderas påfyllning om var sjätte till var tolfte månad.

INFÖR BEHANDLING

För att genomgå en injektionsbehandling behöver du vara 18 år fyllda, vi ber dig därför ta med giltig id-handling till ditt besök. Om 6 månader eller mer har hunnit passera sedan din senaste behandling eller om du är ny kund hos oss måste du boka en konsultation. Efter konsultationen måste en betänketid på 48 h passera före du får genomgå behandlingen. Betänketiden och åldersgränsen regleras av (SFS 2021:363), Lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar.

Vi använder oss av ett digitalt journalsystem. Inför din behandling vill vi att du registrerar dig i vår patientportal samt fyller i en hälsodeklaration. Du hittar till patientportalen via den bekräftelsen som skickas till din epost i samband med en slutförd tidsbokning.

Fr.o.m. 2 veckor före din behandling ska du undvika blodförtunnande medel såsom Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner såsom Ipren, Voltaren, Diklofenak och Pronaxen, samt Vitamin E, Vitamin C, Ginkgo, Ginseng, naturmediciner och Omega-3.

EFTER BEHANDLING

Vid injicering av Profhilo lämnas en mindre upphöjning och svullnad vid respektive instickställe och området kan även upplevas vara ömt och ha en lätt rodnad.  Det är en normal reaktion och ett kroppsligt inflammatoriskt svar på behandlingen vilket förväntas försvinna inom ett par dagar.