FILLERS

FILLERS  

Fillers är en av de mest populära estetiska behandlingarna och miljontals användare över hela världen använder fillers för att motverka många ålderstecken och förbättra sitt utseende. Fler och fler människor väljer estetiska behandlingar för att se så bra ut som möjligt. Fillersbehandlingarna kan hjälpa dig återställa ett hälsosamt, ungdomligt utseende genom att fylla ut rynkor och veck eller skapa volym.

Restylane och Juvederm fillers erbjuds mångsidiga lösningar för att tillgodose dina individuella behov samt återskapande av ett ungdomligare utseende. Fillers stannar länge i huden, slätar ut ytan samt ger lyft och stöd där det behövs. Fillers Restylane och Juvederm ger ett naturligt, hållbart och säkert resultat. Restylane och Juvederm produkterna är utvecklade för att efterlikna kroppens egenproducerade hyaluronsyra i så stor utsträckning som möjligt. Hyaluronsyra är en molekyl som ger kroppens alla vävnader, inklusive huden, stöd, struktur och skydd mot påverkan utifrån. Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande sockerämne som finns i bindväv och hud. Hyaluronsyra är även en återfuktande komponent som binder vattenmolekylerna, som i sin tur bidrar till hudens elasticitet.

Eftersom filler inte är en permanent produkt minskar effekten gradvis med tiden. För att bibehålla det estetiska resultatet rekommenderas påfyllnadsbehandlingar. Resultatet varar vanligtvis mellan 6-12 månader men varierar beroende på vilken produkt som injiceras och i vilken del av ansiktet.

ANSIKTETS ÅLDRANDE

Hudens åldrande påverkas av både inre och yttre faktorer. När vi åldras producerar huden allt mindre naturliga produktionen av hyaluronsyra vilket gör att huden blir torrare, tunnare mindre fast och det är vanligt att den förlorar sin ungdomliga lyster. Rynkor och veck kan börja visa sig.

Det går inte att vrida tillbaka klockan. Men med fillersbehandlingar kan man återställa hudens fuktbalans och förbättra hudens struktur och elasticitet samt även fylla ut rynkor och veck och återställa ansiktsvolymen. Ansiktets åldrande beror på förändringar i flera typer av vävnader som hud, fett, muskler och skelett. Förändringar i något av dessa strukturella lager påverkar de andra lagren. Män har dock tjockare hud och högre kollagendensitet än kvinnor, vilket kan göra att män verkar åldras långsammare än kvinnor.

FÖRE BEHANDLING

Det är viktigt att tänka på vissa saker före behandling med fillers.  Man ska inte vara gravid eller amma. Inte ha någon pågående infektion i kroppen eller runt injektionsområdet. För att minimera risken för eventuella blåmärken ska läkemedel som innehåller NSAID-preparat (Ipren) , acetylsalicylsyra (Magnecyl och Treo) eller kosttillskott såsom E-vitamin och Omega 3,6 undvikas cirka 14 dagar före behandlingen. Vi utför inte behandling på personer under 18 år.

EFTER BEHANDLING

Viktigt att tänka på vissa saker efter behandling med fillers. Efter din behandling är det normalt att känna visst obehag såsom rodnad, svullnad, blåmärken eller ömhet kring injektionsstället. Dessa symtom går vanligen över inom 1 vecka. Undvik att ta på det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Utsätt inte huden för extrem värme eller kyla tills svullnader och rödhet lagt sig. Viktigt att veta att även undvika de olika ansiktsbehandlingar så som kemisk peeling, microneedling, laserbehandlingar et cetera i ansiktet upp till två veckor efter behandlingen.