FILLERS

FILLERBEHANDLING PÅ SKINCLINIC NKPG

Filler är en volymgivande substans baserad på hyaluronsyra som injiceras främst i syfte att skulptera, förstärka eller restaurera ansiktsdrag men även för att återställa hudens fuktbalans, struktur och elasticitet.

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som produceras av kroppen och återfinns i vår bindväv var den binder vätska och verkar mjukgörande och är även en nödvändighet för att binda samman proteinerna kollagen och elastin. Hyaluronsyra återfinns även i ledvätskan var den i stället har en smörjande effekt för att skydda ledytorna från slitage.

Kroppens produktion av hyaluronsyra minskar i samband med att vi åldras samt att substansen bryts ned vid exponering för UVB-ljus och fria radikaler. Brist på hyaluronsyra innebär en dehydrerad hud, förlorad elasticitet, spänst och lyster.

Ansiktets åldrande beror på förändringar i flera typer av vävnader såsom hud, fett, muskler och skelett. Förändringar av dessa strukturella lager är beroende av både inre och yttre faktorer. Nedsatt förmåga att binda vätska till huden, på grund av den minskade produktionen av hyaluronsyra, är exempel på en av flera faktorer.

Fillerinjektion är en behandlingsmetod som har praktiserats miljontals gånger av behandlare världen över. Substansen är utvecklad till att efterlikna den kroppsegna hyaluronsyran och kan injiceras i syfte att tillföra eller restaurera volym i ansiktet för att förstärka ansiktsdrag eller för att förebygga och dämpa synliga ålderstecken.

Hudens förlust av volym och elasticitet genererar uppkomsten av veck och linjer, en visuell förändring som flera önskar kunna undkomma. Den formbara och geléliknande fillersubstansen kan injiceras för att återställa ett hälsosamt och vitalt utseende genom att restaurera förlorad volym och fylla ut oönskade linjer och veck.

Filler kan även injiceras i syfte att förbättra eller definiera befintliga ansiktsdrag. Vi eftersträvar att genom subtila förändringar åstadkomma en visuellt naturlig och vacker helhet.

Filler är inte en permanent produkt, den bryts ner succesivt och volymeffekten avtar gradvis. Hållbarheten är mycket individuell då den är beroende av kroppens ämnesomsättning samt vilken fillerprodukt som använts och vilket område som har behandlats.

På Skinclinic NKPG erbjuds behandling med kvalitetssäkra produkter som är välbeprövade och CE-märkta. Samtliga injektionsbehandlingar utförs av personal med medicinsk legitimation och certifikat för estetisk injicering och du erbjuds alltid patientförsäkring via Folksam. För att genomgå en estetisk injektionsbehandling behöver du vara 18 år fyllda. Åldersgränsen regleras av (SFS 2021:363), Lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar.

Vår sjuksköterska erbjuder fillerbehandling av läppar, nasolabialveck, kinder och kindben.

INFÖR BEHANDLING

För att genomgå en estetisk injektionsbehandling behöver du vara 18 år fyllda, vi ber dig därför ta med giltig id-handling till ditt besök

Om 6 månader eller mer har hunnit passera sedan din senaste behandling eller om du är ny kund hos oss måste du boka en konsultation. Efter konsultationen måste en betänketid på 48 h passera före du får genomgå behandlingen. Betänketiden och åldersgränsen regleras av (SFS 2021:363), Lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar.

Vi använder oss av ett digitalt journalsystem. Inför din konsultation vill vi att du registrerar dig i vår patientportal samt fyller i en hälsodeklaration. Du hittar till patientportalen via den bekräftelsen som skickas till din epost i samband med en slutförd tidsbokning.

För att minimera risken för blåmärke ska du fr.o.m. 2 veckor före din behandling undvika blodförtunnande medel såsom Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner såsom Ipren, Voltaren, Diklofenak och Pronaxen, samt Vitamin E, Vitamin C, Ginkgo, Ginseng, Naturmediciner och Omega-3.

Vid behandlingstillfället ska du vara frisk, inte ha influensa-liknade symptom eller ha en pågående infektion i kroppen eller i behandlingsområdet. Är du gravid eller ammar ska du inte genomgå en fillerbehandling.

 
EFTER BEHANDLING

Efter din behandling är det normalt att känna visst obehag kring injektionsstället, såsom ömhet, rodnad, svullnad eller blåmärken. Dessa biverkningar går vanligen över inom 1 vecka.

Efter fillerbehandlingen bör du undvika att röra eller massera vid det behandlade området, undvik även intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol. Tills att svullnader och rodnad har avtagit ska du inte utsätta huden för vare sig extrem värme eller kyla. De första 2 veckorna efter behandlingen ska du utesluta ansiktsbehandlingar som innefattar kemisk peeling, microneedling, laser et cetera.