MASSAGE

Massage är en behandlingsmetod som är avslappnade, läkande och förebyggande och är helt utan biverkningar. Metoden har praktiserats världen över i tusentals år men uttrycket ”massage” kom till Sverige så sent som under 1800-talet.

Behandling med massage kan antingen vara resultatinriktad, det vill säga massage i syfte att förebygga besvär eller behandla befintliga besvär såsom muskelspänningar, ryggskott, ledbesvär, tennisarmbågar eller huvudvärk, men du kan även behandlas med massage för avkoppling och att komma ner i varv.

Massage är en cirkulationsfrämjande behandling. Ökad cirkulation innebär en ökad syretransport till musklerna och vilket bidrar till snabbare återhämtning och läkning.

Massage, eller rätteligen beröring, är något som hämmar kroppens produktion av stresshormonerna kortisol och noradrenalin samtidigt som halterna av ”må-bra hormoner”, såsom dopamin, serotonin och oxytocin ökar. Massage har även en god effekt på vårt immunförsvar. Då antalet vita blodkroppar ökar blir vi mer motståndskraftiga mot infektioner.

Massage är en behandlingsmetod som har många hälsofrämjande egenskaper, det är en investering som alltid är gynnsam!

MASSAGEBEHANDLING PÅ SKINCLINIC NKPG

På kliniken jobbar vår massör Miguel som är har arbetat i branschen sen 2001. Med sin kompetens inom idrottsmassage, mobilisering och stretching, smärtlindring och avslappning erbjuder Miguel klassiska, svenska massagebehandlingar för friskvård, rehabilitering eller avslappning. I samtliga massagebehandlingar används en vegetabilisk massageolja baserad på raps.

Vi är anslutna som friskvårdsleverantör via Epassi och Wellnet! Får du ditt friskvårdsbidrag via Epassi eller Wellnet är du välkommen att nyttja det hos oss! Självklart kan du redovisa din massagebehandling som en friskvårdsaktivitet även om det inte är via ovanstående förmedlare. Låt oss veta vilken information du behöver på ditt kvitto så ordnar vi det!

SKALPMASSAGE

I behandlingen fokuserar vi på skalp, nacke och axlar i syfte att behandla muskelspänningar, spänningshuvudvärk och mental trötthet. Behandlingen verkar muskelavslappnande, avstressande och ökar syretillförseln till muskler och skalpens hårsäckar. 30 minuter.

 

KLASSISK MASSAGE

Klassisk svensk muskelavslappnande massage. En resultatinriktad massagebehandling med fokus på spända muskler, smärtlindring och ökad blodcirkulation. 30-60 minuter.

 

AVSLAPPNINGSMASSAGE

Avslappnande, berörande och cirkulationsfrämjande massagebehandling. 60 minuter.

 

AROMAMASSAGE

Avslappnande och berörande massagebehandling med aromatisk olja. 60 minuter.

 

GRAVIDMASSAGE

Avslappnande och berörande massagebehandling för gravida, fr.o.m. vecka 12. Behandlingen kan genomgås liggandes på rygg, sidan eller på mage med vår gravidanpassande massagekudde. 60 minuter.