FRANSAR OCH BRYN

YUMILASHES

YumiLashes är ett franslyft, ”lashlift”, med keratinbehandling i syfte att förbättra fransarnas kvalitet, kvantitet och växtriktning. Efter att fransarna lyfts och berikats av hydrolyserat keratin, peptider, aloe vera, ricinolja och glycerin avslutas behandlingen alltid med fransfärgning. Den prisbelönta Yumi-tekniken är framtagen för att passa känsliga ögon, produkterna är fria från parabener, formaldehyder, sulfater och är dessutom veganska!

Före behandlingen ska du gärna undvika makeup och vissa hudvårdsprodukter, exempelvis fetare ansiktskrämer och oljor, 24 h före behandling. För bästa hållbarhet ska vatten och fukt (inkl. dusch, bastu, vapozon, svett, tårar) samt makeup och hudvårdsprodukter undvikas kring ögonområdet 24-48 h efter behandlingen. Hållbarheten förväntas vara 6-8 veckor men kan variera beroende på hudtyp, hårstråets kvalitet, fuktbalans, tillväxtcykel samt hormonbalansen i din kropp.

Vår rekommendation är att komplettera behandlingen med YumiLashes Kératine Restore Mascara för att förlänga och förstärka behandlingseffekten! En transparenta formula som kapslar in ögonfransarna för att skydda mot yttre påfrestningar och tillför såklart näring och vitaminer. Serumet appliceras 1-2 gånger dagligen, kan med fördel användas som en primer före din vanliga mascara, dessutom fungerar den alldeles utmärkt att också använda i brynen!

 

ÖGONFRANSFÖRLÄNGNING

Ögonfransförlängning, även bekant som permanenta lösögonfransar, är en behandling som har sitt ursprung i Korea och har praktiserats i Sverige sen tidigt 2000-tal. Artificiella fransar appliceras på dina naturliga fransar med ett semipermanent lim för att tillföra volym och längd. Fransförlängningen framhäver dina ögon, ger en mer intensiv blick och tillintetgör behovet att använda mascara.

Vi erbjuder behandling med den ursprungliga singelfranstekniken, även bekant som 1:1-teknik, vilken innefattar att per naturlig frans appliceras endast en artificiell frans. Vi använder syntetiska fransar med variation av längd, böj och tjocklek; vid behandlingstillfället väljer vi tillsammans vad som passar dina förutsättningar och önskemål.

Behandlingstiden är beroende av fransarnas kvantitet samt var i tillväxtcykel övervägande antalet befinner sig, det vill säga hur tätt och hur många fransar som appliceras. Behandlingstiden kan variera från 90–165 minuter.

Med rätt skötsel förväntas fransarna hålla ungefär fem till sex veckor, vi rekommenderar att underhålla genom återbesök om var tredje till var fjärde vecka.

Inför ditt besök vill vi att du kommer med rena fransar. Behöver du avlägsna eventuell ögonmakeup före ditt besök, undvik rengöringsprodukter som innehåller olja, vi rekommenderar att exempelvis din mascara är vattenlöslig. Uteslut ögonfransböjare och oljebaserade rengöringsprodukter, serum och ansiktskrämer 24 timmar före behandlingen. Önskar du färga dina fransar före behandlingen ska det göras minst 24 timmar före.

Limmet härdar under de första 24 timmarna efter behandlingen, därför ber vi dig att under första dygnet undvika varje slags kontakt med vatten och fukt, det vill säga utesluta dusch, bastubad, intensiv fysisk aktivitet etcetera.

Rengör dina fransar dagligen för att undvika att bakterier och smuts samlas vid fransroten, god hygienskötsel minimerar risken för infektion och exempelvis blefarit samt att dina fransar ser som bäst ut när dem är rena! Vi rekommenderar att använda det fransschampo som finns till försäljning på kliniken. Tillsammans med en rengöringsborste hjälper skumrengöringen dig att effektivt och skonsamt avlägsna smuts och orenheter. Uteslut rengöringsprodukter, ögonkrämer och ögonmakeup som innehåller olja. Vi avråder dig från att använda mascara och ögonfransböjare. Gnugga, pillra och ryck inte i fransarna, om fransarna besvärar dig eller om du av annan anledning önskar ta bort förlängningen hjälper vi dig gärna genom att lösa upp limmet och avlägsna fransarna med en remover.

 

FÄRGNING AV FRANSAR OCH BRYN

En behandling för dig som önskar ersätta eller förenkla vardagsmakeupen. Mörkare fransar och bryn markerar dina ögon på ett naturligt sätt och ger ett intryck av en mer intensiv och piggare blick. Vi färgar fransar och bryn med färg som är speciellt anpassade till ögon. Efter önskemål av slutar vi behandlingen med brynplockning för att underhålla eller korrigera din form. Vi ger dig gärna tips och råd kring hur du ska tänka när du plockar brynen hemma!

Efter behandlingen finns det inget särskilt du behöver tänka på, om du vill kan du direkt efter behandling använda makeup och hudvårdsprodukter precis som vanligt. Resultatets hållbarhet kan variera mellan 3-5 veckor beroende på hudtyp, hårkvalitet och tillväxtcykel.